Vasiljević: Ne delimo medije na prorežimske ili tajkunske. Djilasov jeftin politički performans

Savetnica za informisanje predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je danas da predsednik Aleksandar Vučić, njegov kabinet i njegova pres služba medije “nikad nisu delili na prorežimske ili tajkunske, anti i pro vladine”.

“Na našim konferencijama za štampu su prisutni novinari svih redakcija koje žele da dodju. Ko ne želi da dodje ne mogu da ih teram da dodju. Ko želi dodje i dobije priliku da postavi pitanja. Predsednik gostuje uglavnom i u emisijama za koje ne možete da kažete da su baš provladine, da su baš naklonjene nama”, rekla je Vasiljević gostujući na TV Prva.

Kako je rekla predsednik Srbije i njegove službe u saradnji su sa svim medijima podjednako, bez obzira da li su protiv vlade ili za vladu, i ne prave tu razliku.

“Gradjani su ti koji će da naprave razliku i ti koji će da se odluče. Znači, na vama kao novinarima je zadatak samo da plasirate vest”, rekla je Vasiljević, dodajući da je mnogo “lažnih vesti koje moraju da demantuju”.

Vasiljević je rekla da medijska situacija u Srbiji “nije bajna”, ali da to nije nigde u svetu.

“Mi imamo ovde problem zato što je naša medijska scena podeljena za one koji su za vrast i one koji su protiv vlasti, i u tom ratu opozicinih medija protiv vlasti ili provladih medija protiv opozicije lekari su se našli ni krivi ni dužni na udaru”.

Prema njenim rečima, neki mediji su vodili kampanju protiv lekara i dolazili su na konferencije za novinare kako bi postavljali politička pitanja.

Govoreći o oglašavanju više ambasadora na Svetski dan slobode medija, Vasiljević je rekla da je “ono što oni zameraju, onako fino provučeno, to je tabloidizacija”.

“Tabloidi nisu nastali u Srbiji, već je Srbija to uvezla, tabloidi su mnogo pre Srbije postojali u Americi, Nemačkoj”, rekla je Vasiljević.
Vasiljević: Djilasov jeftin politički performans, zašto su njegova deca značajnija od Vućićeve
Savetnica za informisanje predsednika države Suzana Vasiljević ocenila je danas kao “jeftin politički performans” video snimak predsednika Stranke Slobode i pravde Dragana Djilasa u kojem uznemireno govori da su se njegova deca tresla od straha zbog poruka protiv njega emitovanih u blizini gde žive.

“Predsednik Vučić je od početka vanrednog stanja obećao da neće pominjati svoje političke protivnike. I 50 i nešto dana ih nije nigde pomenuo. A svih tih dana ste imali vredjanje njega i njegove porodice i njegove dece, od strane dotičnog gospodina, njegovih koalicionih partnera i medija bliskih gospodinu Djilasu”, rekla je Vasiljević za Televiziju Prva.

Ona je rekla, da Djilasa “tada nigde nije bilo, nije plakao i molio ove da prestanu”.

“Njegovu decu niko nije pomenuo, niko od medija u Srbiji nije Djilasovu decu stavio na naslovnu stranu. A setićete se decu predsednika Vučića jesu i to vrlo često i ne samo na naslovnim stranama nekih medija već i na tviter nalozima”, rekla je Vasiljević.

Ona je rekla da Djilas u poslednih par dana nekoliko puta “naziva Vučića ludakom, psihopatom, pa što se nije pitao kako njegova deca to gledaju”.

Vasiljević je navela da zvučnici sa kojih se sinoć čulo vredjanje Dilasa nisu bili ispred prozora zgrade gde žive Djilasova deca, već, kako je razumela, na krovu neke zgrade koja je bila blizu pa se to čulo.

“Zašto bi njegova deca bila zaštićenija, značajnija od dece Vučića. Niko decu nije petljao, niko od nas ni predsednik, niko blizak predsedniku, niko od medija u Srbiji na koje smo mi na bilo kakav način mogli da imamo uticaj nije decu nijednog političkog protivnika stavio na naslovnu stranu, a Djilas jeste”, rekla je Vasiljević.

Ona je zamolila medije da ničiju decu ne diraju, jer ona nisu kriva za ono što njihovi očevi rade.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.