Vučić i patrijarh Irinej: ‘Više rada i više jedinstva će uvek davati značajno veće rezultate’

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, danas su razgovarali o “aktuelnoj političkoj situaciji” i o radovima na Hramu Svetog Save u Beogradu.
“U srdačnom i otvorenom razgovoru” piše u saopštenju Vučićevog kabineta “bilo je reči o temama koje su od značaja za državu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu”.

Vučić je “informisao Njegovu svetost o aktuelnoj političkoj situaciji i sve ozbiljnijem privrednom napretku Srbije, koji je rezultat sprovedenih fiskalnih reformi”.

“Dvojica sagovornika saglasni su da su više rada i više jedinstva ono što će uvek davati značajno veće rezultate na svim poljima, te Srbiju činiti boljom i organizovanijom državom za sve njene građane”, piše u saopštenju.

Vučićev kabinet je preneo da je “Njegova svetost patrijarh zahvalio predsedniku na njegovoj ličnoj i nesebičnoj posvećenosti i pomoći koju je država obezbedila za završetak radova na Hramu Svetoga Save na Vračaru”.

Patrijarh je “informisao predsednika Vučića o tekućoj fazi završnih radova na Hramu i želji da do kraja naredne godine Hram bude završen i osvećen”, piše u saopštenju, a Vučić rekao da će “država nastaviti da pomaže završetak radova i da će završen Hram biti jedan od najprepoznatljivijih simbola Srbije”.

Na sastanku su bili i episkop bački Irinej, remezijanski Stefan starešina Hrama Svetog Save, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, šef kabineta predsednika Ivica Kojić i lični sekretar patrijarha Dejan Nakić.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.