Zelenović: Vacić je vodja paramilitarne frakcije SNS

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ocenio je “skandaloznim” sinoćno ponašanje u Šapcu i govor mržnje “takozvanog vodje desnice” Miše Vacića i ocenio da je on “vodja paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke (SNS)”, navodi se u saopštenju Zajedno za Srbiju.

“Kao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću kao strašila za pristojan svet i medjunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić. Taj čovek uz pomoć i tehničku podršku SNS putuje po Srbiji i psuje, preti i vredja mirne gradjane sa jednim ciljem i jednom porukom ‘ako nećete (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića ovo će vam biti vlast'”, navodi se u pisanoj izjavi Zelenovića.

Zelenović je ocenio da je Vacićev sinoćni boravak u Šapcu izazvao uznemirenje javnosti i gradjana koji su, kako je kazao, “navikli na miran život u kome se ljudi medjusobno uvažavaju”.

“Šabac je kosmopolitski, evropski grad koji svakoga dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca. To se odnosi na sve ljude, uključujući čak i one koje Vučić godinama šalje u Šabac pokušavajući da nelegalnim sredstvima sruši demokratsku vlast”, naglasio je Zelenović.

On je istakao da je “ekstremistički pir sa Vacićem u glavnoj ulozi” previše čak i za “najtolerantnije Šapčane” i ocenio da je poslao Vučić u Šabac neke čudne ljude da budu podrška Vaciću u divljanju”.

“Ne znaju ni oni tačno zbog čega su došli, ali im je rečeno da nešto moraju da viču i prete. Moja poruka i Vučiću i Vaciću je ista: ‘neće proći jer ovo je naš grad, naša zemlja i ne damo ekstremistima da ih ruše'”, zaključio je Zelenović.
Ostale fotografije uz tekst

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.