Zukorlić: Nikola Tesla bio musliman

Sandžački muftija Muamer Zukorlić u Rožajama je rekao da je Nikola Tesla pred kraj života prešao u islam i da se kosti jednog muslimana ne mogu unositi u crkvu.
Vidno nervozan zbog pretresa na crnogorskoj granici i uskraćivanja boravka u Crnoj Gori njegovim pratiocima, Zukorlić je izjavio da je veliki naučnik pred kraj života prešao u islam, pišu “Večernje novosti”.

“Nedavno je izbila teška rasprava oko pokušaja SPC da prenese Teslinu urnu iz muzeja u Hram Svetog Save. Ukoliko nastave da se svađaju oko toga, ja ću morati da im kažem da je Nikola Tesla musliman, jer je pred smrt primio islam. Prema tome, ne mogu se kosti jednog muslimana unositi u crkvu”, kazao je Zukorlić.

Related posts

1 Comment

  1. Dragana

    Koliko znam ni muhamed nije bio musliman, on je bio prorok, a vera je kasnije nastala….Hoce to da d pravoslavnog svestenika, i supruge tj Tesline majke iz pravoslavne porodice da se rodi musliman, Hahahaha, ovaj cika mora da promeni uniformu-pod hitno, neku kosulju sa zakopcavanjem na ledjima, nisam video paranoika i coveka ovakvih shvatanja odavno.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.