BETA

Advokat Borović: Vlast je ucenjena, isplivaće razgovori s kriminalcima kao u Crnoj Gori

Advokat Borović: Vlast je ucenjena, isplivaće razgovori s kriminalcima kao u Crnoj Gori


Politika
| 10.08.2023

|
access_time
11:45

Advokat Borivoje Borović ocenio je danas da je vrh političke vlasti u Srbiji ucenjen i da se mogu pojaviti transkripti razgovora vezani za kriminalni milje, kao što se to trenutno dešava u Crnoj Gori.

Borović je za televiziju N1, govoreći o pismu 50 evropskih i američkih parlamentaraca, upućenog diplomatskom vrhu SAD, Velike Britanije i EU, u kom se traži da se stane na kraj mekom pristupu prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kazao da ono može biti “predvorje za neku ozbiljniju akciju” prema srpskim vlastima.

Naveo je da je siguran da je Evropol snimao srpske političare u dugom vremenskom periodu, ali da je zasad dostavio samo transkripte koji se odnose na kriminalnu grupu Veljka Belivuka da bi se ova vlast “nevoljno” obračunala sa njom.

“Mislim da možda postoji neka ucena, da je vrh naše političke vlasti ucenjen, da se mogu pojaviti, kao što se pojavljuje po Crnoj Gori, mnogo tih komunikacija vezanih za kriminal, kriminalni milje, kontakte sa kriminalnim grupama”, rekao je Borović.

Dodao je da se u velikoj meri već otkrivaju brojne afere u kojima su učestvovali ljudi iz političkog vrha.

“Ne može niko da poništi činjencu da se na Jovanjici nalazi najveća plantaža marihuane. E, zato je problem što se u Srbiji pojavio vrlo mali broj sudija, tužilaca i policajaca koji mogu slobodno da govore… Imamo režim koji je toliko diktatorski. Mediji su zarobljeni, ne da medije, ne da frekvencije nacionalne, sve je apsolutno zarobljeno”, ocenio je Borović.

Teme