BETA

Brnabić: Uklonjena neposredna opasnost od uvođenja sankcija zbog događaja u Banjskoj

Brnabić: Uklonjena neposredna opasnost od uvođenja sankcija zbog događaja u Banjskoj

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je otklonjena “neposredna opasnost” od uvođenja sankcija Srbiji zbog optužbi da zvanični Beograd stoji iza sukoba naoružane i uniformisane grupe Srba sa kosovskom policijom kod manastira Banjska 24. septembra, ali da se “ta borba nastavlja”.

Brnabić je za televiziju Hepi rekla da je “neposredna opasnost” uklonjena zahvaljujući aktivnostima predsednika Srbije Aleksandra Vučića na neformalnom samitu lidera Evropske unije u Granadi prošle sedmice, ali da i dalje vodi borba po tom pitanju.

Povodom izveštavanja o sukobu grupe Srba sa kosovskom policijom u Banjskoj na severu Kosova, premijerka je optužila, kako je rekla, “Šolakove medije” da prenose saopštenja koja daju vlasti u Prištini “kao da su istinita”, a da ih nisu proveravali.

Ona je rekla da vlasti u Prištini napadaju porodicu predsednika Srbije, povodom toga što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio, kako je navedeno, lična dokumenta jednog od Srba učesnika napada na kosovsku policiju u Banjskoj koja su pronađena na licu mesta, a on je, navodno, bliski saradnik Danila Vučića.

“Njima su problem Vučići, to nisu ni Dveri, ni Zavetnici ni Novi DSS, napadaju Aleksandra Vučića, Danila, napadaju Andreja. To pokazuje da im smeta Aleksandar Vučić i porodica, zato što se bore za samostalnu i bezbednu Srbiju”, kazala je Brnabić.

Premijerka je optužila srpsku opoziciju da, kako je rekla, kao i prištinski mediji, “napada redovno i konstantno” i “direktno targetira” porodicu Aleksandra Vučića.

U isto vreme, kako je navela, Srpska napredna stranka nikada nije napala ničiju porodicu i nijedno dete lidera stranaka opozicije.