BETA

Dačić: Opozicija zalutala u politiku ili se njome bavi samo vikendom iz hobija

Dačić: Opozicija zalutala u politiku ili se njome bavi samo vikendom iz hobija

Šef srpske diplomatije i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da se odnosi sa Kosovom i Metohijom nalaze na najnižoj i najtežoj tački i da je to posledica razbijačkog delovanja Prištine.

On je u intervjuu za list Alo istakao da međunarodni posrednici najčešće koriste reč deeskalacija, ali da ih mi podsećamo da Srbija nije učestvovala ni u kakvoj eskalaciji i da nemamo šta da deeskaliramo, već da se za to obrate Prištini.

“Njihovo ponašanje je razbijačko prema srpskom narodu, ali i prema svim dogovorima koji su teško napravljeni i uopšte prema dijalogu koji traje duže od deset godina”, rekao je Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) istakao je da sa predsednikom Vučićem ima odlične odnose i da svakodnevno razgovaraju i konsultuju se o svim najvažnijim državnim pitanjima.

On je dodao da je podržao formiranje pokreta koje je najavio predsdnik Vučić i da to vidi kao novi oblik saradnje između Srpske napredne stranke i socijalista.

Dačić je naglasio i da opozicija ne želi izbore i da nigde na svetu ne postoji slučaj da vlast nudi protivnicima da biraju kad će na izbore, a da oni to odbijaju.

“Ne znam zaista šta oni hoće. Smisao bavljenja politikom je da sprovedete ideje i program koji imate, a to možete samo ako dobijete većinu u parlamentu, ali ovi ljudi to očigledno ne žele i zbog toga izgledaju kao da su zalutali ili im je politika samo hobi za vikend”, zaključio je Dačić.