BETA

Danas nova sednica o pomoći deci od 10.000, izboru ministra prosvete i novim zaduženjima

Danas nova sednica o pomoći deci od 10.000, izboru ministra prosvete i novim zaduženjima

Poslanici Skupštine Srbije započeće danas novu vanrednu sednicu, na kojoj će između ostalog biti reči o isplati pomoći roditeljima dece starosti do 16 godina, ozakonjenju objekata, izboru ministra prosvete i više sporazuma o zajmovima.

Prva od ukupno 30 tačaka dnevnog reda je predlog dopuna Zakona o ozakonjenju objekata, u kojem se ispravlja nemogućnost priključenja nezakonito izgrađenih objekata na struju, gas, grejanje, vodovod i kanalizaciju.

Vlada predlaže da i vlasnicima nelegalnih objekata ova prava budu privremeno data, do ozakonjenja, ali se ovo ne odnosi na investitore.

Poslanici će razmotriti Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć od po deset hiljada dinara za decu rođenu posle 21. novembra 2006. godine, kao i izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Na dnevnom redu je i predlog da se za ministra prosvete u Vladi Srbije izabere Slavica Đukić-Dejanović iz Socijalističke partije Srbije.

Razmatraće se i izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju, Zakona o energetici, Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o železnici, o interoperabilnosti železničkog sistema, o zapošljavanju stranaca, dopune Zakona o strancima kao i o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Poslanici bi trebalo da potvrde i više međunarodnih sporazuma o zajmu za izvođenje infrastrukturnih radova, pre svega puteva.

Sednica počinje u 10.00 sati u Domu Narodne skupštine.