BETA

Đilas: Jedna lista za beogradske izbore garantuje pobedu, za parlamentarne možda u dve kolone

Đilas: Jedna lista za beogradske izbore garantuje pobedu, za parlamentarne možda u dve kolone

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da bi jedna lista opozicionih stranaka koje tehnički organizuju proteste “Srbija protiv nasilja” trebalo da bude imperativ za beogradske izbore, kao i da bi ona garantovala pobedu.

Đilas je za današnje izdanje lista Nova rekao da bi za republičke izbore trebalo proceniti da li je bolje ići u dve kolone, zbog njihovih političkih razlika.

“Jasno je da određene razlike postoje među strankama tehničkim organizatorima protesta. Posebno kada je u pitanju odnos prema Evropi i Evropskoj uniji”, kazao je on.

Upitan da li je za SSP prihvatljiva bilo kakva postizborna saradnja na republičkom nivou sa Dverima, Zavetnicima i Novom Demokratskom strankom Srbije, Đilas je naveo da je sa onima koji zaista jesu opozicija moguća saradnja na “poslu demontiranja ovog sistema, koji počiva na kriminalu, korupciji i medijskoj blokadi”.

“Što se tiče formiranja vlade, smatramo da to nije moguće sa onima koji ne vide Srbiju kao deo Evrope, već je vide kao zemlju zastupnika interesa ruskog državnog vrha. Samo oni kojima je interes Srbije na prvom mestu mogu biti partneri SSP-a”, rekao je on.

Govoreći o beogradskim izborima, ocenio je da je pobeda moguća i bez stranaka desnice, ali je podsetio da su Beograd nekada zajedno vodile Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije, iako nisu imale iste stavove o svim političkim pitanjima.