BETA

Đorđević: Neto dobit Pošte za prvih sedam meseci dve milijarde dinara, nemamo nikakvih dugovanja

Đorđević: Neto dobit Pošte za prvih sedam meseci dve milijarde dinara, nemamo nikakvih dugovanja


Ekonomija
| Izvor: Beta
| 19.08.2023

|
access_time
11:30

 Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević objavio je danas da je neto dobit tog javnog preduzeća u prvih sedam meseci ove godine, dve milijarde dinara.

U autorskom tekstu, u kom je kao član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) podržao politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Đorđević je naveo da Pošta Srbije ima “oročenih 12 miliona evra i 17 miliona dolara u različitim bankama”. 

“Dug prema nama je tri milijarde dinara dok nasuprot tome, Pošta Srbije nema dugovanja ni prema kome a sve svoje dospele finansijske obaveze plaća uredno i na vreme pri čemu krajem godine dolazi na fakturisanje dodatnih 10 miliona evra”, naveo je Đorđević.

Dodao je da je “ponosan” na rezultate Pošte Srbije, posebno po pitanju “velikog poboljšanja radno-pravnog i socijalnog statusa svih radnika i uslova u kojima vredno i odgovorno rade”.

“Mnogo toga što sam primenio u svom radu i što je doprinelo ovim rezultatima naučio sam upravo od predsednika Vučića i slušajući njegova uputstva i savete – uključujući i onaj najvažniji: Nikada nije dovoljno dobro, da ne bi moglo da bude još bolje i uspešnije, i ništa nije važnije od uspeha naše Srbije i za to vredi žrtvovati svu svoju snagu, sve svoje vreme i lične potrebe”, naveo je Đorđević u autorskom tekstu.

Teme