BETA

Đorđević (Zeleno-levi front): Večerašnji protest nastavak borbe za vladavinu prava

Đorđević (Zeleno-levi front): Večerašnji protest nastavak borbe za vladavinu prava


Politika
| 15.07.2023

|
access_time
21:30

Poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević rekla je da je večerašnji protest u Beogradu “Srbija protiv nasilja” posvećen pravosuđu i da predstavlja nastavak prethodnog na kojem su, kako je podsetila, podržani časni policajci.

“To je nastavak priče o borbi za vladavinu prava u Srbiji”, rekla je ona agenciji Beta na protestu.

Kazala je i da je potrebno da se sudski istraži sve u slučaju “Jovanjica”, i da se procesuiraju i oni koji su ugrožavali policajce koji su otkrili tu plantažu marihuane u blizini Stare Pazove.

Podsetila je da je u međuvremenu javnost obaveštena da je Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država sankcionisalo direktora Bezbednosno Informativne Agencije (BIA) Aleksandra Vulina, te pozvala domaće pravosuđe da reaguje i na to.

Kazala je i da se na poslednjem ročištu u procesu “Jovanjica” čulo da su policajci nameravali da uhapse i tadašnjeg direktora BIA, a sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, te naglasila značaj pravnog rasvetljavanja svega toga.

“Očito je da je nešto trulo u našoj državi i pravosudnom sistemu, i potrebno je podržati zdrave elemente koji se bore za vladavinu prava”, rekla je Biljana Đorđević.

Teme