BETA

DS: Vlast iz osvete smenila inspektore koji su otkrili slučaj Jovanjica

DS: Vlast iz osvete smenila inspektore koji su otkrili slučaj Jovanjica


Politika
| 28.08.2023

|
access_time
16:30

Foto: Beta/Nikola Todorovic

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je vlast “iz osvete” smenila beogradske policijske inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili slučaj “Jovanjica”, te da su “javnost i pobunjeni građani” sada njihovi jedini čuvari.

DS je u saopštenju pozvala građane da se okupe ispred Specijalnog suda u Beogradu 6. i 8. septembra, za kada je najavljen nastavak sudjenja o tom slučaju.

Advokatske kancelarije Zdenka Tomanovića koja zastupa Milenkovića i Mitića u slučaju “Jovanjica” je saopštila da ih je danas smenio kabinet ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

U saopštenju piše da je Milenković smenjen s mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Mitić s mesta šefa operative tog odeljenja.

DS je u saopštenju vlast nazvala “mafijaškim režimom Aleksandra Vučića”, te ukazala da je “očigledno da se sveti inspektorima Milenkoviću i Mitiću” zbog slučaja “Jovanjica”.

“Policijski progon inspektora… preteće uhođenje bezbednosnih sluzbi i ugrožavanje sigurnosti samo su pokazatelj koliko se režim trudi da oslobodi svoje saradnike u ovom projektu i da ukloni dva ključna svedoka optužnice za Jovanjicu”, smatra DS.

Ta stranaka je smenjivanje inspektora nazvala “otvorenim ratom mafije protiv gradjana Srbije” i ukazala da opozicija i gradjani mogu pobedti samo ako su zajedno i solidarni.

Teme