BETA

Đukanović (SNS): ‘Soroševe’ NVO izbaciti iz Srbije, Obradović (Dveri): Najveći ‘soroševci’ su u SNS

Đukanović (SNS): ‘Soroševe’ NVO izbaciti iz Srbije, Obradović (Dveri): Najveći ‘soroševci’ su u SNS


Politika
| Izvor: Beta
| 16.08.2023

|
access_time
19:40

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović je danas ocenio da bi država trebalo da donese zakon kojim će se regulisati rad nevladinih organizacija (NVO) i da bi iz Srbije trebalo izbaciti NVO koje su pod pokroviteljstvom fondova Džordža i Aleksa Soroša.

“Država najhitnije treba da donese zakon kojim će se regulisati rad NVO sektora i da sve učini da se iste onemoguće da dobijaju novac za delovanje iz inostranstva. Posebno da sve učini i da izbaci iz zemlje sve NVO koje su pod Soroševim pokroviteljstvom”, napisao je Đukanović na društvenoj mreži “X” (nekadašnji Tviter).

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović je u odgovoru Đukanoviću ocenio da “nema većih soroševaca” u Srbiji od članova Srpske napredne stranke.

“Onda bi iz Srbije bio izbačen i Aleksandar Vučić, najveći prijatelj Džordža i Aleksa Soroša među Srbima i najveći zagovornik njihovog projekta ‘Otvorenog Balkana’, koji nimalo slučajno na isto aludira kao Fond za otvoreno društvo. Dakle, nema većih soroševaca u Srbiji od vas iz SNS”, ocenio je Obradović.

Teme