BETA

Dveri: Rezultati agencija koje ‘kontrolišu’ Vučić i Đilas nisu relevantni

Dveri: Rezultati agencija koje ‘kontrolišu’ Vučić i Đilas nisu relevantni


Politika
| 29.07.2023

|
access_time
12:15

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da “nisu relevanti” rezultati agencija za istraživanje javnog mnjena koje “kontrolišu” predsednik države i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučići i predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas.

“Pred izbore 2022. godine ‘Ipsos’ je tada uzdigao SNS, dok je svim drugim političkim akterima dao znatno manje procenata od onog koji su osvojili na izborima, a kod Dveri je napravio najveću ‘grešku’. Njihovo ‘istraživanje’ je Dverima davalo 2,4 odsto a osvojile su 3,92 odsto što je omaška za 1,52 odsto, odnosno greška od preko 60 odsto kada se posmatra njihovo predviđanje i ukupan rezultat Dveri na izborima”, navela je ova straka.

Kako je navedeno, “Agencija ‘Stata’ pokušava da veštački podigne SSP”.

“I ova agencija je Dveri spuštala ispod cenzusa na beogradskim izborima, prognozirajući da ćemo osvojiti 2,8 odsto, dok su Dveri osvojile 3,37 odsto. Sada ta ista agencija, prema najnovijim ‘istraživanjima’, SSP-u daje 9,6 odsto na eventualnim parlamentarnim izborima, Dverima 2,6 odsto, a celokupnoj državotvornoj opoziciji oko 10 odsto”, naveo je pokret Dveri.

“Dveri razumeju da su njihove stranke u slobodnom padu od prošlogodišnjih izbora i da im građani ne veruju, a ova lažna istraživanja samo pokazuju paniku u njihovim redovima i strah od rezultata onih koji nikada nisu bili na vlasti niti su pljačkali građane Srbije”, naveo je taj pokret.

Teme