BETA

Dveri: Vlast ponovo ponižava građane i zdravstvene radnike

Dveri: Vlast ponovo ponižava građane i zdravstvene radnike


Politika
| 12.08.2023

|
access_time
12:25

Gradska organizacija Dveri u Čačku ocenila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa ministarkom zdravlja iz Srpske napredne stranke (SNS) Danicom Grujičić, “iznova ponižava” građane i zdravstvene radnike, smatrajući ih lažovima i prevarantima, sve vreme štiteći interese stranih korporacija a ne običnog čoveka.

“Nije sporno menjati zakone na jedan argumentovan način, ali koristiti se omalovažavanjem lekara i pacijenata, i čak iznositi tvrdnje da oni obmanjuju državu, navodno neosnovanim produžavanjem bolovanja, još je jedna perfidna igra vlasti u želji da prikrije svoju odgovornost u dovođenju celokupnog zdravstvenog sistema Srbije na najniže moguće grane”, saopštile su Dveri.

Dveri su ocenile da je to još jedan pokušaj SNS vlasti da za sve loše u ovoj zemlji, “za sva nepočinstva, obmane i prevare”, optuži sopstveni narod, ovoga puta apostrofirajući lekare primarne zdravstvene zaštite i njihov moral, poštenje i čestitost.

Grujičićeva je najavila izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju koje bi lekarima primarne zdravstvene zaštite uskratile mogućnost da pacijentima otvaraju bolovanja na dva meseca, pre odlaska na lekarsku komisiju.

Ona je ovim povodom izrazila sumnju na brojne zloupotrebe bolovanja, na šta se privrednici žale.

Teme