BETA

Erste volonteri uređivali izletište Andrevlje na Fruškoj Gori

Erste volonteri uređivali izletište Andrevlje na Fruškoj Gori


Životna sredina
| Izvor: Beta
| 09.10.2023

|
access_time
15:20

BETAPHOTO/ERSTE BANKA/Dusan Petkovic

Erste volonteri Srbije proslavili su 15. rođendan svoje prve akcije uređujući Andrevlje, jedno od najpoznatijih izletišta Nacionalnog parka Fruška gora, saopštila je danas Erste banka.

Akcija je organizovana u saradnji sa Arhus centrom iz Novog Sada i Volonterskim servisom mreže “Zelena stolica”, dok je domaćin akcije bio Nacionalni park Fruška gora.

U akciji je učestvovalo više od 300 volontera iz Erste banke i predstavnika partnerskih organizacija, kojima je pomagalo više od stotinu dece različitog uzrasta.

Erste volonteri uređivali izletište Andrevlje na Fruškoj Gori

BETAPHOTO/ERSTE BANKA/Dusan Petkovic

Kako je istaknuto, obeležene su i očišćene planinarske staze ukupne dužine pet kilometara, sa kojih je sakupljeno 80 džakova smeća, postavljena je nova info tabla, kao i 10 novih šumskih odmorišta sa po dve klupe i jednim stolom.

“Mali volonteri postavili 20 kućica za ptice, a od recikliranih materijala napravili isto toliko hranilica koje su napunili semenkama i okačili uz pomoć edukatora. Kroz igru deca su učila o biljnom i životinjskom svetu Fruške gore”, naveli su iz Erste banke.

Menadžerka za društveno odgovorno poslovanje, diverzitet i inkluziju u Erste banci Sonja Konakov Svirčev ukazala je da je za kompaniju važno da služi zajednici, ali i da insipirišu i motivišu ostale da im se pridruže u rešavanju važnih ekoloških pitanja.

“Ovo je bio pravi način da proslavimo 15. rođendan našeg Erste kluba volontera, da još jednom zajedničkim snagama, vrednim rukama, uz velike osmehe dokažemo da zajedno možemo više, a posebno sam ponosna na činjenicu da zaposleni kao roditelji, bake i deke, tetke, stričevi, dovode svoje mališane da uče i rade sa njima”, rekla je Konakov Svirčev.

Erste volonteri uređivali izletište Andrevlje na Fruškoj Gori

BETAPHOTO/ERSTE BANKA/Dusan Petkovic

Koordinatorka volonterskih akcija u Arhus centru Novi Sad Darija Šajin je istakla da sa Klubom Erste volontera imaju višegodišnje partnerstvo i da su to ljudi koji volontiraju iz srca, čine dobro, pomažu drugima i kako je navela, ulažu trud da doprinesu promenama i boljitku za sve.

Podseća se da Erste banka Srbija i Klub Erste volontera već deceniju i po organizuju i podržavaju velike volonterske akcije na uređenju različitih lokaliteta u Srbiji, kojima pomažu zajednicu, naglašavajućii da su očuvanje životne sredine i saradnja sa zajednicom u kojoj posluju među glavnim strateškim opredeljenjima te banke.

Teme