BETA

Gradonačelnica Niša o prevremenim izborima: Očekujem da radimo jače, brže i bolje

Gradonačelnica Niša o prevremenim izborima: Očekujem da radimo jače, brže i bolje

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije danas direktno odgovorila na pitanje novinara o tome da li će i taj grad na prevremene izbore, ili će sačekati redovne sledeće godine, a umesto toga je kazala da očekuje da gradsko rukovodsto radi još “jače, brže i bolje”.

“Ne znam šta ste vi očekivali? Ja pre svega očekujem da mi do kraja godine radimo i još jače i brže i bolje. Da sve ono što smo započeli i završimo i da dobro isplaniramo budžet za 2024. godinu, s obzirom na to da će nam i plate ići naviše. Mi smo u svakom trenutku kao Srpska napredna stranka spremni za izbore, kao grad takođe”, izjavila je Sotirovski.

Ona je, obilazeći gradilište kuglane, istakla da će građani Niša oceniti kako je gradsko rukovodstvo radilo prethodnih godina.

“Kroz ono zadovoljstvo koje građani pokazuju na plrijemima u Gradskoj kući, na ulici, u prodavnici i pijaci, verujem da Niš ide napred”, naglasila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, Nišu treba još mnogo toga da bi izrastao u velegrad.

“Mi se kao gradska vlast trudimo maksimalno. Niš ne zaslužuje da bude palanka ili da ostane na ovom nivou. Pomoć države nam je neopohodna i mi se zahvaljujemo državi na svemu onome što je do sada učinila. To su putevi, pruge, aerodrom i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda”, izjavila je gradonačelnica Niša.

Sotirovski je rekla da je tri godine urađeno više od 100 kilometara puteva, šest sela je dobilo vodovod, dok je nekoliko sela po prvi put dobilo kanalizaciju.

Ona je podsetila da grad Niš iz svog “skromnog budžeta” gradi akva-park u Niškoj Banji, maksimalno “podiže” Nišku Banju, a grad će dobiti botaničku baštu i vrlo modernu fabriku za prečišćavanje otpadnih voda.

“Sa predlozima i dogovorom sa građanima idemo napred i nema razloga da se plašimo opozicije koja nema program, niti treba da se plašimo bilo čega”, naglasila je Sotirovski.

Dodala je da smatra da je Niš kao “veliki regionalni i administrativni centar tog dela Srbije”, uz sve projekte koje država planira, ili će planirati u budućnosti, na dobrom putu.

Prema nezvaničnim informacijama, izvesno je u Nišu neće biti prevremenih izvora, a o novoj gradskoj vlasti odlučivaće se na redovnim izborima naredne godine.