BETA

Hamas saopštio da je u pojasu Gaze ubijeno 370 Palestinaca

Hamas saopštio da je u pojasu Gaze ubijeno 370 Palestinaca


Politika
| 08.10.2023

|
access_time
16:55

Palestinsko ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze saopštilo je danas da je 370 Palestinaca ubijeno i 2.200 ranjeno drugog dana rata s Izraelom.

Većina ubijenih su žrtve izraelskih udara iz vazduha u znak odmazde za iznenadni napad islamske ekstremističke organizacije Hamasa, koji kontroliše pojas Gaze, na Izrael u subotu.

Izraelska vojska tvrdi da je ubila najmanje 400 palestinskih “terorista” u Izraelu i udarima u pojasu Gaze, preneli su izraelski mediji.

U sukobima sa palestinskim ekstremistima koji su se ubacili na jug Izraela i u raketiranju tog područja i centralnog dela zemlje, više od 600 ljudi je poginulo, a ranjenih je više od 2.000.

Palestinski ekstremisti su takođe oteli civile i vojnike, žene, decu i starije osobe kao taoce i odveli ih u pojas Gaze. Talaca ima preko sto, kako procenjuje Vlada Izraela, prenosi AFP.

Očekuje se da će Hamas pokušati da ih razmeni za palestinske zatvorenike u Izraelu, navodi Asošijeted pres.

Izraelska vojska je danas saopštila da borbeni avioni “intenzivno” napadaju pojas Gaze, uglavnom područja kraj granične ograde u Beit Hanunu koje su ”hamasovci”, koristili za napade na Izrael.

Teme