BETA

Jević (Narodna stranka): Neophodan sinhronizovan nastup opozicije na beogradskim izborima

Jević (Narodna stranka): Neophodan sinhronizovan nastup opozicije na beogradskim izborima


Politika
| 10.08.2023

|
access_time
20:10

Odbornica Narodne stranke u Skupštini Beograda Anja Jević ocenila je danas da je neophodno da opozicija na eventualnim beogradskim izborima nastupi sinhronizovano, što kako je dodala, ne znači nužno u jednoj koloni.

Ona je za televiziju N1 ocenila da građani “očekuju zajednički rad opozicije u cilju promene vlasti u Beogradu”.
“Prirodno je da opozicija želi beogradske izbore, a vlast ih očigledno ne želi jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić procenio da će te izbore izgubiti i nije spreman na izbore koje će izgubiti. Važnije od toga šta opozicija hoće, a šta vlast neće jeste šta građani očekuju od nas, a oni žele da zajedno radimo da bismo promenili vlast u Beogradu”, rekla je odbornica Narodne stranke.

Jević je navela da postoje razlike među opozicionim strankama, ali i da ih je “lakše prevazići i postići kompromis bez zadiranja u nacionalnu politiku” jer su na izborima u Beogradu “glavne lokalne teme i svakodnevni problemi građana za koje opozicija može da ponudi rešenja”.

“Narodna stranka ne može da bude u koaliciji sa strankama koje su spremne da se odreknu Kosova i Metohije i prihvate ‘francusko-nemački’ sporazum, ali na lokalnim izborima govorimo o lokalnim temama. Spremni smo da razgovaramo sa svima – parlamentarnim i vanparlamentarnim strankama koje su iskrene u nameri da neće pregovarati sa Vučićem ni pre izbora ni posle izbora”, rekla je Jević.

Upitana kako će Narodna stranka sarađivati sa grupom okupljenom oko Miroslava Aleksića, koja je napustila tu stranku, Jević je rekla da je to pitanje za Aleksića i one koji ga podržavaju, jer su “otišli iz Narodne stranke zato što nisu hteli da sačekaju demokratske izbore u stranci”.

“Paradoks je pozivati na jedinstvo opozicije, kao što to čini grupa oko Aleksića a svojim postupcima raditi na dezintegraciji”, navela je Jević i dodala da je Narodna stranka “uvek pokazivala da je važan integracioni faktor”.

Komentarišući Aleksićevu ocenu da Narodna stranka liči na “autokratsku organizaciju”, Jević je upitala “da li je bila autokratska i kada smo bili zajedno”.

Teme