BETA

Jovanović (Novi DSS): Sa proevropskom opozicijom nema programske vlade, samo tehničke

Jovanović (Novi DSS): Sa proevropskom opozicijom nema programske vlade, samo tehničke


Politika
| 03.11.2023

|
access_time
10:00

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović rekao je da saradnja Кoalicije NADA s “proevropskom opozicijom” na republičkom nivou ne može da znači stvaranje programske vlade, već samo tehničke oročene na kratak period.

“Programska vlada nije moguća između koalicije NADA i proevropske opozicije zato što je za njih Srebrenica genocid, zato što je za njih Кosovo isto ono što govori Vučić, gotova stvar, zato što bi oni da Republika Srpska izgubi još malo nadležnosti”, rekao je lider Novog DSS-a i ocenio da na republičkom nivou može doći samo do neke vrste tehničke saradnje.

Naveo je, gostujući na televiziji Euronews Srbija, da bi ta saradnja podrazumevala reformu Regulatornog tela za elektronske medije i samih medija, a nakon toga da se ide na nove izbore, svako sa svojom ideologijom, saopštio je danas Novi DSS.

On je ocenio da je situacija u Srbiji u svakom pogledu neizdrživa i neodrživa i da mora da dođe do promene vlasti.

Jovanović je istakao da se Srpska koalicija NADA zalagala za nastup desno orijentisane opozicije na izborima u jednoj koloni, ali, kako je dodao, insistirali su da ta kolona mora da bude nedvosmisleno opoziciona i da mora da se zalaže za smenu vlasti.

“Do te smene može doći jedino saradnjom sa ostatkom opozicije. Stanje u Srbiji je neizdrživo, stranačka država je na vrhuncu, partijsko zapošljavanje, medijska situacija je puna prostakluka, Vučićeva Кosovska politika doživljava krah”, rekao je Jovanović.

Govoreći o tome zašto desno orijentisane stranke nisu postigle dogovor o zajedničkom nastupu na izborima, Jovanović kaže da sada Кoalicija NADA izlazi samostalno, a da “neke druge stranke (desnice) nisu htele da se u koalicioni sporazum stavi da će da učestvuju u smeni vlasti ukoliko broj mandata to bude omogućavao opoziciji”.

Teme