BETA

Kina pokreće istraživačku akademiju o projektu pošumljavanja u tri severne oblasti

Kina pokreće istraživačku akademiju o projektu pošumljavanja u tri severne oblasti


Životna sredina
| 01.09.2023

|
access_time
20:40

Baštovan zaliva novozasađeno drveće u zaštićenom pojasu u gradu Julin, u severozapadnoj kineskoj provinciji Šansi, 24. maja 2020. (Sinhua/Tao Ming)

Istraživačka akademija za kineski program zaštite šuma u tri severne oblasti, odnosno za veliki projekat pošumljavanja, počela je sa radom u autonomnom regionu Unutrašnja Mongolija na severu Kine, javila je agencija Sinhua.

Novi institut će pružiti naučnu i tehnološku podršku za izgradnju velikih nacionalnih ekoloških projekata kao što je kineski program zaštite šuma u tri severne oblasti.

U fokusu akademije biće teškoće tokom izrade projekta, jačanje istraživanja i razvoja teorija i ključnih tehnologija, formiranje demonstracione zone za naučne i tehnološke inovacije.

Akademija će energično promovisati primenu naučnih i tehnoloških dostignuća, rekao je njen direktor Lu Si, vodeći naučnik sa Kineske akademije za šumarstvo.

Program zaštite šuma u tri severne kineske oblasti započet je 1978. godine i sastoji se od pošumljavanja u severozapadnoj, severnoj i severoistočnoj Kini. Očekuje se da projekat, koji ima osam faza i pokriva 13 regiona, bude završen do 2050. godine.

Teme