BETA

Kosovske vlasti ponovo u zgradi Kancelarije za Kosovo u Mitrovici, rok za iseljenje tri dana

Kosovske vlasti ponovo u zgradi Kancelarije za Kosovo u Mitrovici, rok za iseljenje tri dana

Srpska lista saopštila je da su predstavnici lokalne albanske vlasti u Kosovskoj Mitrovici danas ponovo ušli u zgradu u naselju Bošnjačka mahala u kojoj su prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju i drugih tela Vlade Srbije, i obavestili zaposlene da se u roku od tri dana moraju iseliti iz tih prostorija.

Lista je u saopštenju ocenila da predstavnici “nelegitimnog Kurtijevog gradonačelnika ne poštuju sopstvene zakone i pravila” jer je dokument o iseljavanju tih prostorija dostavljen na albanskom jeziku.

“Pitamo međunarodne predstavnike da li se na ovaj način poštuje njihov poziv da nelegitimni gradonačelnici rade samo administrativne poslove i ne donose političke odluke protiv građana naših opština”, naveli su iz Srpske liste.

Grupa kosovskih policajaca i opštinskih inspektora i prošlog petka je ušla u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Кosovo i Metohiju, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u naselju Bošnjačka mahala i tom prilikom pitali na osnovu kog dokumenta se te institucije nalaze u toj zgradi.

Zaposlenima su rekli da imaju naredbu da “oslobode” taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu Opštine, te da će ponovo doći u ponedeljak.