BETA

Kostić (Dveri): Da li je Vučić odustao od sednice SB UN o Kosovu

Kostić (Dveri): Da li je Vučić odustao od sednice SB UN o Kosovu


Politika
| 07.08.2023

|
access_time
10:05

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić upitao je danas “da li je rukovodstvo Srbije odustalo od posebne sednice Saveta bezbednosti UN u vezi sa Кosovom i Metohijom”, podsetivši da je “prošlo mesec dana od pompezne najave predsednika države Aleksandra Vučića da će tražiti njeno sazivanje”.

Takođe, rekao je Kostić u pisanoj izjavi, “od pisma predsednika Srbije КFOR-u i UN-u u kojem je traženo poštovanje Rezolucije 1244 i povratak srpskih snaga bezbednosti na Кosmetu, prošlo je osam meseci”.

“Osim naslovnica u svim režimskim štampanim medijima i velikih reči na konferencijama koje organizuje predsednik, srpski narod na Кosovu i Metohiji do sada nije imao nikakve koristi od svega toga”, naveo je Kostić.

Zato je upitao političko rukovodstvo Srbije “da li je odustalo da se za očuvanje teritorijalnog integriteta i prava sunarodnika u južnoj pokrajini bori u okviru UN i da li je odustalo da preko predstavnika Rusije i Кine traži hitno sazivanje posebne sednice SB UN”.

Kako je podsetio, predstavnici ruskog Ministarstva spoljnih poslova i ambasador Rusije u Beogradu su rekli da će pokrenuti inicijativu i učiniti sve što bude tražila država Srbija”.

“Očigledno je da političko rukovodstvo Srbije i dalje ima neke dugove i obaveze prema predstavnicima NATO, Кvinte i kolektivnom Zapadu, i da je to razlog što Srbija ne koristi sve mehanizme na međunarodnom polju kako bi zaštitila svoj suverenitet u južnoj pokrajini i bezbednost svojih sunarodnika”, naglasio je Kostić.

Teme