BETA

Kreni – Promeni: RTS, PINK i tabloidima zabranjeno da prenesu odgovor Sava Manojlovića

Kreni – Promeni: RTS, PINK i tabloidima zabranjeno da prenesu odgovor Sava Manojlovića

U saopštenju pokreta je navedeno da su mediji koji su u izvornom obliku preneli tekst sa sajta Vlade Srbije u kojem premijerka iznosi uvrede na račun direktora kampanje Kreni-Promeni i netačne informacije u vezi sa iskopavanjem litijuma, po zakonu bili dužni da prenesu i odgovor Manojlovića, ali se to nije desilo.

“Tekst obe strane su korektno preneli Nova S, Danas, N1, Beta, Fonet i pojedini lokalni portali. RTV, Kurir i Direktno su preneli odgovor Sava Manojlovića nakon što se pozvao na zakon. To međutim nisu učinili RTS, niti portal i televizija Pink, kao ni štampana izdanja i portali, Tanjug, Hepi, Informer, Alo, Srpski telegraf, Republika, Politika i Novosti i mnogi drugi, čime su prekršili zakon”, navedeno je u saopštenju.

Kreni-Promeni navodi da veruje da je ovim medijima neko zabranio da prenesu Manojlovićev odgovor.

“Normalno je što su mediji preneli pismo Ane Brnabić. Nisu mediji krivi što nam je osoba sa takvim rečnikom premijerka. Verujemo da se ljudi iz vlasti stide pisma koje je Ana Brnabić potpisala, ali ne možete vi sada medijima da zabranjujete da poštuju zakon i da prenesu odgovor strane koja je napadnuta”, izjavila je Izvršna direktorka pokreta Kreni-Promeni Marina Pavlić.

Ona je dodala da joj je Manojlovićev odgovor koji mediji nisu smeli da prenesu, posebno zanimljiv, jer iznosi tačne ekonomske pokazatelje koje obaraju tezu Rio Tinta i političara koji lobiraju za ovu kompaniju o nekakvom ekonomskom prosperitetu u slučaju iskopavanja litijuma koji će ekološki uništiti Srbiju.