BETA

Krkobabić: Dodeljeno još 100 kuća u selima Srbije

Krkobabić: Dodeljeno još 100 kuća u selima Srbije


Ekonomija
| Izvor: Beta
| 21.09.2023

|
access_time
22:45

Ministar za brigu o selu Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas da je dodeljeno još 100 kuća u selima Srbije, čime je broj dodeljenih kuća od početka Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom povećan na 2.200.

“Jača interesovanje za kuće na selu. Svakodnevno se povećava broj zahteva. Svima onima koji ispunjavaju uslove izaćićemo u susret. Kada su u pitanju mladi ljudi za državu Srbiju ne postoje nedoumice. Krov nad glavom je prioritet”, kazao je Krkobabić posle sednice Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, na kojoj je dodeljeno novih sto kuća.

Prema rečima zamenika predsednika komisije agroekonomiste Milana Prostrana, krov nad glavom dobiće 248 ljudi, objavilo je ministarstvo.

Najviše kuća dodeljeno je u opštini Novi Bečej, od čega šest u Novom Miloševu, a u drugim krajevima Srbije prednjače, kako je navedeno, Vladimirci, Blace, Aleksinac i Svilajnac.

Najjeftinija kuća na selu koštala je 522.333 dinara, a nalazi se u selu Torda kod Žitišta.

Najmanja kuća, od 35 kvadrata, biće useljena u Karavukovu u opštini Odžaci, najveća, od 272 kvadrata, u Bačkoj Topoli, dok je najveća okućnica, od oko 13,5 ari, pripala supružnicima u Vladimircima.

Teme