BETA

Krkobabić otvorio Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Nišu

Krkobabić otvorio Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u Nišu

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić otvorio je danas u Nišu 16. regionalnu Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, saopštila je ta partija.

“Gotovo četvrtina stanovništva Srbije ima više od 65 godina. Ako te ljude stavimo u stranu, ako zaboravimo na njih, ako im ne damo šansu da budu aktivni mi smo u velikom problemu”, rekao je Krkobabić.

Orginizator olimpijade je pokret “Treće doba” na čelu sa predsednikom Hadži Miloradom Stošićem, koji je istakao da je ta manifestacija ujedno i prilika da se ukaže na probleme sa kojima se starije osobe u društvu svakodnevno susreću, poput diskriminacije na osnovu godina.

“Naša dužnost je da stvorimo ambijent za njihovo ravnopravno i aktivno učešće u životu zajednice, promovišemo i na svaki način podstaknemo stvaralaštvo osoba trećeg doba i ukažemo na doprinos koji one našem društvu daju”, kazao je Stošić.

Učesnici ovogodišnje Olimpijade su gradske i opštinske organizacije i udruženja penzionera Srbije sa više od 60 ekipa i više od 1.000 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Južnobačkog i Kosovsko – metohijskog okruga.

U ime rukovodstva Grada Niša obratila se zamenica gradonačelnika Dušica Davidović koja je izrazila veliko zadovoljstvo što se takva manifestacija održava ponovo u tom gradu i istakla važnost takvih događaja koji promovišu kulturu, zdravlje i aktivnosti pripadnika trećeg doba.

Olimpijada obuhvata više programa: program u oblasti sporta, kulture, zdravstvene edukacije, ekologije i međugeneracijske saradnje.

Na štandovima u parku Sveti Sava predstavljeni su proizvođači domaće radinosti, kao i raznovrsnih usluga i proizvoda namenjenih penzionerima i svim licima trećeg doba, a posetioci su mogli da uživaju i u likovnoj izložbi čiji su autori pripadnici trećeg doba.

Ta manifestacija, koja se ovog vikenda održava u Nišu, stavlja u prvi plan umešnost življenja u starosti i ulogu udruženja i organizacija penzionera i starijih lica u kvalitetnom, ispunjenom i aktivnom životu pripadnika trećeg doba.