BETA

Kurti ne učestvuje na neformalnom sastanku lidera Balkana u Tirani

Kurti ne učestvuje na neformalnom sastanku lidera Balkana u Tirani

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu je na fejsbuku napisao da je Kurti dobio poziv za sastanak od premijera Albanije Edi Rame, ali da zbog učešća na konferenciji na Kritu u Grčkoj ne može da ide.

“Pre nedelju dana premijera Kosova Aljbina Kurtija pozvao je premijer Albanije Edi Rama na neformalni ručak sa evropskim komesarom Oliverom Varhejijem u Tirani, gde su pozvani i drugi premijeri Zapadnog Balkana. Premijer Kurti je obavestio premijera Ramu da neće moći da učestvuje pošto je pre nekoliko meseci potvrdio svoje učešće na konferenciji na Kritu, u Grčkoj, gde je panel za Zapadni Balkan istog dana i u isto vreme”, napisao je Krieziu.

Dodao je da će Kurti učestvovati na Samitu u Berlinu.

“Naravno, premijer Kurti će učestvovati na Samitu Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani, 16. oktobra 2023. godine”, napisao je Krieziu.

Učešće na današnjem neformalnom sastanku u Tirani potvrdili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vršilac dužnosti premijera Crne Gore Dritan Abazović, premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, kao i predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.