BETA

Lutovac (DS) za BETU: Građani traže da RTS izveštava objektivno, blagovremeno i nepristrasno

Lutovac (DS) za BETU: Građani traže da RTS izveštava objektivno, blagovremeno i nepristrasno


Politika
| 26.08.2023

|
access_time
20:20

Lider Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je večeras da građani traže da Radio-televizija Srbije (RTS) izveštava objektivno, blagovremeno i nepristrasno i da je zato to, kao i obrazovanje, tema večerašnjeg protesta “Srbija protiv nasilja”.

Lutovac je na protestu rekao agenciji Beta da se RTS, umesto da ispunjava zakonske obaveze, ponaša kao propagandno sredstvo jedne političke opcije.

“Ljudi traže da se RTS vrati građanima, ne tražimo preraspodelu vremena (između stranaka) već da bude javni servis svih građana i da se na njemu čuju sve realne političke opcije”, rekao je on.

Napomenuo je da je RTS odgovoran za to što, kako je kazao, nema više pažnje na obrazovnim programima, te dodao da je večerašnji protest “Srbija protiv nasilja” zato i povezao dve teme – obrazovanje i medije.

Prema njegovim rečima, Javni medijski servis treba da doprinese da se promoviše dijalog a ne monolog, da otvara razne teme od interesa za građane i omogući da se čuju i različita mišljenja od onih koje ima vlast.

Teme