BETA

Milićević obećao pomoć Srbima u Hrvatskoj

Milićević obećao pomoć Srbima u Hrvatskoj


Politika
| 08.08.2023

|
access_time
14:50

Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas sa delegacijom Saveza srpskih udruženja Hrvatske (SSUH).

U saopštenju njegovog kabineta je navedeno da je Milićević obećao da će Srbija, poštujući zakone Hrvatske, učiniti sve da pomogne Srbima u svim oblastima u kojima je to neophodno – od obrazovanja i kulture, do obnove infrastrukture.

On je apelovao na Srbe u Hrvatskoj da budu složni kako bi lakše ostvarili svoja prava.

“Samo ako su jedinstveni, Srbi mogu biti snažni, gde god živeli, u Srbiji ili van nje”, rekao je Milićević.

On je dodao da će uskoro putovati u Hrvatsku da bi posetio sve opštine u kojima žive Srbi i uručio donaciju bukvara i drugih udžbenika na srpskom jeziku.

Članovi delegacije iz Hrvatske su ministra obavestili o položaju srpskog naroda u Hrvatskoj i preneli molbu da država Srbija uloži u obnovu infrastrukturnih objekata na područjima gde u Hrvatskoj živi srpski narod.

Posebno su ukazali na problem sa javnom rasvetom i uvođenjem struje u mnoga domaćinstva u selima u kojima su Srbi većina na području Banije i Кorduna.

Delegaciju iz Hrvatske je predvodio predsednik Saveza srpskih udruženja Hrvatske (SSUH) Dragan Crnogorac, a na sastanku su bili i zamenica gradonačelnika Gline Branka Bakšić Mitić, načelnik Opštine Trpinja Miroslav Palić i sekretar SSUH Srđan Tatić.

Teme