BETA

Ministri finansija Srbije i Crne Gore sutra potpisuju sporazum o elektronskim fakturama

Ministri finansija Srbije i Crne Gore sutra potpisuju sporazum o elektronskim fakturama

Ministri finansija Srbije i Crne Gore Siniša Mali i Aleksandar Damjanović sutra će u Beogradu potpisati sporazum o nameri uvođenja elektronskih faktura, pišu podgoričke “Vijesti”.

U platformi o poseti Damjanovića Beogradu navodi se da će to ujedno biti prilika za dalje unapređenje saradnje sa Srbijom u oblasti finansija i ekonomije, kao i za uspostavljanje direktnog platnog prometa između dve zemlje.

“To će rezultirati konačnim pokretanjem procesa eliminisanja dugogodišnjih biznis barijera u poslovanju i smanjenje troškova građanima i privredi”, piše u platformi.

Ministri će razgovarati o statusu Instituta “Simo Milošević”, kao i o potraživanjima Agencije za osiguranje depozita Srbije iz prethodnog perioda prema crnogorskoj kompaniji.

Prilikom prethodne posete Damjanovića Ministarstvu finansija Srbije, januara ove godine, razgovarano je o unapređenju saradnje dve države u različitim oblastima i o rezultatima sprovođenja projekata digitalizacije u oblasti fiskalnih sistema.

Predstavnici Ministarstva finansija Srbije su izrazili spremnost da, između ostalog, izađu u susret crnogorskom Ministarstvu finansija u cilju implementacije sistema elektronskih faktura u crnogorski fiskalni sistem.