BETA

Na aeromitingu u Ćupriji više od 30 letelica

Na aeromitingu u Ćupriji više od 30 letelica

 Na sportskom aerodromu u Dobričevu kod Ćuprije danas je održana vazduhoplovna manifestacija “Open fly in 2023” i državno prvenstvo u ultra lakom letenju koja je okupila više od 30 letelica iz cele Srbije i veliki broj posetilaca.

Pozivu organizatora, Aerokluba “Ćuprija”, odazvali su se predstavnici generalne avijacije, Vojske i policije Srbije sa svojim letelicama, kao i modelari.

Publika je imala prilike da vidi zanimljiv letački program, nekoliko desetina poletanja i sletanja, letenje u formaciji, kao i akrobatsko letenje.

Pažnju publike privukle su najmodernije letelice srpskih aeroklubova.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Vojin Vučićević je istakao da je ovaj aeromiting prilika za razvoj turizma i promocije ovog kraja.

“Organizacija je na visokom nivou, a ovakve manifestacije su zanimljive za gledaoce. Ovo je prilika da se pokaže da Srbija ima potencijale i na ovom polju, da se na svaki mogući način promoviše naša zemlja i da mi imamo šta da pokažemo”, rekao je Vučićević, koji je inače i sportski pilot.

Vučićević je istakao da se nada da će biti još ovakvih letačkih manifestacija u Srbiji jer u našoj zemlji ima dosta sportskih aerodroma.

Današnji aeromiting je jedina manifestacija ovakvog tipa u Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije, rekao je organizator i predsednik Aerokluba “Ćuprija” Goran Stojković.

“Imamo dosta gostiju i letelica, kao i publike. Došli su svi koje smo pozvali. Nadam se da radimo dobru stvar kako za ovaj kraj tako i za Srbiju”, rekao je Stojković.

Manifestacija je održana uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije, opštine Ćuprija, Turističke organizacije Ćuprija i Sportskog saveza Ćuprije.