BETA

Narodna stranka: Kandidati za predsednika Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić

Narodna stranka: Kandidati za predsednika Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić

U saopštenju piše da su svi stranački lokalni odbori dobili određeni broj izabranih delegata koji će učestvovati na izbornoj skupštini stranke, srazmerno broju članova stranke u odboru.

Delegati će biti birani na transparentan način, u demokratskom procesu koji podrazumeva da će svaki član stranke moći da bira i da bude biran, kao što stranački statut i predviđa, dodaje se.

U biračkim odborima biće predstavnici oba kandidata za predsednika stranke, zastupljeni na paritetnoj osnovi.

Lokalni odbori će moći da pozovu kandidate za predsednika stranke da im se obrate i predstave svoj program, tim i viziju za budućnost Narodne stranke i Srbije.

Skupštine lokalnih odbora stranke na kojima će se birati delegati za stranačku skupštinu, zakazanu za 22. oktobar, biće održane između 1. septembra i 15. oktobra.

Najviše delegata za skupštinu daće gradski odbor Novi Sad, koji će izabrati 21 delegata, a slede Leskovac sa 14, Kruševac i Zvezdara sa po 11, i Valjevo i Niš sa po devet delegata.

Do 15. oktobra trebalo bi da bude održano ukupno 67 skupština lokalnih odbora, piše u saopštenju.

Jeremić je aktuleni predsednk a Aleksić potpredsednik Narodne stranke.

Aleksić je ranije najavio je da će se kandidovati za predsednika stranke, ukoliko, kako je kazao odbori iz Srbije budu to od njega tražili.