BETA

Naslovne strane za četvrtak 10. avgust

Naslovne strane za četvrtak 10. avgust


Politika
| 10.08.2023

|
access_time
08:45

Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 10. avgust, pišu o predloženim izmenama trajanja bolovanja i o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o novim ulaganjima.

ALO – “Beograd postaje centar sveta”, o projektima za “Ekspo 2027” koje je najavio predsednik Srbije.

BLIC – “Zanatlije zaradjuju kao IT stručnjaci” – u Srbiji majstora sve manje. Pod naslovom “Dosije bolovanje” list piše kako će ubuduće izgledati odsustvovanje s posla iz zdravstvenih razloga.

VEČERNJE NOVOSTI – “Ekspo diže gradjevinu i rast privrede”, o najavi predsednika Srbije o tme šta će se sve graditi u Beogradu. “Dovoljna pošteda za blaži infarkt” – o najavljenim izmenama bolovanja.

DANAS – “Narodna stranka je autokratska, trpeo sam koliko sam mogao”, kaže bivši potpredsednik te partije Miroslav Aleksić. List piše o predstojećem protestu “Srbija protiv nasilja” u Beogradu: “Šetnja do Vlade Srbije, tema Bačka Palanka”.

INFORMER – List piše o novim projektima koje je predstavio Aleksandar Vučić u tekstu pod naslovom: “Ovako će izgledati Srbija 2027”.

KURIR – “Ekonomisti: Sve uloženo Srbiji će se višestruko vratiti, i ekonomski i politički”, o projektima za “Ekspo 2027”, koje je najavio Vučić.

NOVA – “Vučić će nas za svoje izborne bajke zadužiti još 12 milijardi evra” – o najavi predsednika Srbije o novim objektima. “Vlast tajno prodala deo zemljišta Sajma ‘Beogradu na vodi'”, piše list.

POLITIKA – “Oko 20.000 ratara umešano u prevare sa subvencijama”, piše list. “Da li je zastareo sadržaj prosečne potrošačke korpe” – o mesečnim potrebama domačinstava.

SRPSKI TELEGRAF – List predstavlja neke od novih projekata koje je Vučić najavio u tekstu pod naslovom: “Ovo je novo lice Srbije”.

Teme