BETA

Naslovne strane za sredu, 9. avgust

Naslovne strane za sredu, 9. avgust


Politika
| 09.08.2023

|
access_time
08:35

Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 9. avgust, najviše pišu o projektima vrednim 12 milijardi evra, povezanim sa specijalizovanom međunarodnom izložbom “Expo 2027” čiji će Beograd biti domaćin.

BLIC – “Ekspo 2027 potpuno će promeniti Srbiju”, prenosi list izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. “Hrvati ubili navijača AEK-a”, o sukobu hrvatskih i grčkih navijača u Atini.

VEČERNJE NOVOSTI – “Gradićemo Srbiju još snažnije”, o projektima koje je predsednik Srbije najavio do 2027. godine. “Vernici platili 900.000 dolara za mitropolita”, o kauciji za mitropolita Ukrajinske pravoslavne crkve Pavla.

DANAS – O reakcijama Beogarda i Prištine na pismo parlamentaraca iz EU i SAD u tekstu “Zapad da preispita svoju politiku prema Srbiji i Kosovu”. Novi šef poslaničkog kluba Narodne stranke Stefan Jovanović kaže za list “Miroslav Aleksić je iskreni borac protiv režima”.

NOVA – Ambasador SAD Kristofer Hil u izjavi za list poručuje “Nastaviću da širim viziju Srbije na Zapadu”. “Pljačka vaspitačica po zakonu”, o umanjivanju plata zaposlenima u vrtićima dok su na godišnjem odmoru.

POLITIKA – “Bez sretenjskog raspusta u novoj školskoj godini”, piše list. “Milioni iz budžeta za hrvatske klubove u Australiji koji veličaju ustaštvo”, o obeležavanju hrvatskog Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. “Izgradićemo Srbiju uprkos svim otporima”, najavljuje predsednik Vučić.

Teme