BETA

Naslovne strane za subotu, 5. avgust 2023. godine

Naslovne strane za subotu, 5. avgust 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 5. avgust pišu o obeležavanju u Prijedoru 28. godišnjice od progona Srba u akciji hrvatske vojske i policije “Oluja”, o otkrivanju kancerogene materije u čipsu iz Srbije prilikom pokušaja izvoza u Hrvatsku, i o drugim temama.

BLIC – O nevremenu koje je za subotu najavljeno u Srbiji “Apokalipsa iz Slovenije danas preti i Srbiji”. “Vučić: Nikad nećemo zaboraviti žrtve ‘Oluje'”, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića na obeležavanju 28. godišnjice od progona Srba iz Hrvatske u vojno-policijskoj akciji.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi izjavu Vučića o listi sankcija Sjedinjenih Američkih Država “Beograd ne priznaje sankcije za vrh Srpske!”.

DANAS – Lider Ekološkog ustanka i poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta za list kaže “Obući ću odelo kad srušimo Vučića”. List piše da vlast nastavlja obračun sa predsednikom Vojnog sindikata Srbije “Novica Antić dobio otkaz u Vojsci”. O otkrivanju čipsa iz Srbije sa kanceroganom materijom prilikom pokušaja izvoza u Hrvatsku “Čak 11 spornih pošiljki prehrambenih proizvoda u 2023.”.

NOVA – Intervju sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom “Jedna lista opozicije na izborima u Beogradu garantuje pobedu”. List piše o najtraženijim zanimanjima u Srbiji “Kranisti i kuvari ni dan ne čekaju na birou”.

POLITIKA – “Sveta dužnost Srbije je da bude uz Republiku Srpsku”, obraćanje Vučića u Prijedoru na obeležavanju 28. godišnjice progona Srba u hrvatskoj akciji “Oluja”. “Niger prekinuo vojnu saradnju s Francuskom”, o dešavanjima u toj afričkoj zemlji.