BETA

Nekoliko stotina građana na protestu u Zaječaru, organizatori najavili da neće biti novih skupova

Nekoliko stotina građana na protestu u Zaječaru, organizatori najavili da neće biti novih skupova


Politika
| 15.07.2023

|
access_time
12:15

Nekoliko stotina građana okupilo se sinoć u Zaječaru na petom u nizu protestu “protiv nasilja” a kako su najavili organizatori, u tom gradu više neće biti protestnih okupljanja.

Protest je počeo na Trgu Nikole Pašića odakle su se učesnici uputili ka platou ispred Gradske uprave.

Okupljenima se obratio poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji je rekao da učesnici protesta “Srbija protiv nasilja” traže eliminaciju nasilja iz javnog prostora i “institucionalnu odgovornost”.

“Zadatak svih nas je da se stvore uslovi da svako dete i svaki građanin u ovoj zemlji bude bezbedni. Od ove borbe nema odustajanja, moramo da se borimo do kraja”, rekao je Aleksić.

Na protestu je govorio i poslanik Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta koji je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da “počne da gradi zatvore za svoje kriminalce”.

“Dolazi vreme kad će svi tvoji kriminalci biti u zatvoru, a slobodni ljudi na slobodi. Predlažem ti da umešto što otvaraš nove rijalitije, da počneš da gradiš zatvore, jer malo je zatvora za sve tvoje Vučićeviće, za tvoje drogirane kumove, za tvoje pljačkaše koji su ovu zemlju opustošili”, rekao je Jovanović.

Protest u Zaječaru protekao je bez incidenata.

Teme