BETA

Novaković: Celovitost Narodne stranke nije dovedena u pitanje

Novaković: Celovitost Narodne stranke nije dovedena u pitanje


Politika
| 20.07.2023

|
access_time
19:50

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Borislav Novaković rekao je danas da celovitost te stranke nije dovedena u pitanje time što je Miroslav Aleksić najavio da će se kandidovati za mesto predsednika na vanrednoj sednici Skupštine stranke.

Novaković je za televiziju N1 rekao da i posle smenjivanja Miroslava Aleksića s mesta predsednika Izvršnog odbora Narodne stranke, pod izgovorom da je u sukobu interesa jer će se kandidovati na stranačkim izborima, saradnja u stranci postoji jer postoji međusobno poštovanje.

“Upravo je snaga NS u tome što je svako od nas u tu stranku uneo svoj profesionalizam i politički senzibilitet”, rekao je Novaković.

On je dodao da mu je žao što se u javnosti smatra da u Narodnoj stranci postoje struje i što se priča o deljenju i cepanju stranke.

“Mislim da u Narodnoj stranci svako može da kandiduje i ideje i ličnosti. Jaka je ona stranka koja ima pregršt ideja, programa i ljudi”, istakao je Novaković.

On je dodao i da Aleksić nije u sukobu interesa i da nije morao da bude smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke već da bi samo u tom slučaju stranačke izbore vodio i nadgledao Nadzorni odbor umesto Izvršnog.

Kao primer Novaković je naveo izbore u Demokratskoj stranci kada se Zoran Đinđić s mesta predsednika Itzvršnog odbora kandidovao na unutarstranačkim izborima i pobedio Dragoljuba Mićunovića.

“Njemu niko tada nije zamerio što je bio i predsednik Izvšrnog odbora”, rekao je Novaković.

On je naglasio da je stao uz Miroslava Aleksića jer on, za razliku od Vuka Jeremića koji uglavnom spoljnu politiku “kandiduje” kao temu, otvara veći broj tema što se vidi u Skupštini Srbije gde su poslanici Narodne stranke aktivni na ekonomske, sociološke, teme kulture i druge.

Novaković je rekao da politički život u Srbiji mora da se bazira na tri principa.

“Prvi je da se uspostavi kultura rezultata, drugi proširivanje kruga tema koje se otvaraju i treći proširivanje kruga lica koja se pojavljuju”, rekao je Novaković i dodao da Miroslav Aleksić zadovoljava sva tri principa.

Teme