BETA

Novi DSS: Nismo ni tražili da učestvujemo u organizaciji protesta opozicije

Novi DSS: Nismo ni tražili da učestvujemo u organizaciji protesta opozicije


Politika
| 31.08.2023

|
access_time
14:20

Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) saopštila je danas da nije ni tražila da učestvuje u organizaciji protesta već je, i to na samom početku, dala konkretan predlog kako bi stvari trebalo da se odvijaju.

“Taj predlog nije prihvaćen i proevropska opozicija sama snosi odgovornost za proteste. O ovoj temi bolje je više ne dodavati ništa jer ne bi bilo pohvalno za tu istu proevropsku opoziciju”, navela je ta stranka u saopštenju povodom, kako je rečeno, ničim izazvanih pominjanja Novog DSS u različitim kontekstima.

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića o tome kako bi birači desnih stranaka, pa i Novog DSS, u drugom krugu izbora za gradonačelnika pre glasali za njega nego za lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, ta stranka je ocenila da će oni uvek pre glasati za lidera Novog DSS Miloša Jovanovića.

“Za Miloša Jovanovića koga po biografiji, odnosno po imenu i prezimenu, s razlogom smatraju daleko ispred kandidata koje aktuelni gradonačelnik zamišlja ili priželjkuje u imaginarnom drugom krugu beogradskih izbora”, navodi se u saopštenju.

Teme