BETA

„Obećaj mi da ćeš voleti“ u prodaji: Roman koji će živeti u srcima svojih čitalaca

„Obećaj mi da ćeš voleti“ u prodaji: Roman koji će živeti u srcima svojih čitalaca


Kultura
| 07.08.2023

|
access_time
11:05

Smrt nije najveći gubitak u životu. Najveći gubitak je ono što umire u nama dok živimo. Ako tu magičnu iskru mogućnosti koja leži u svakom od nas sačuvamo od preranog umiranja, onda ćemo konačno početi da živimo – potpuno.

Umesto da stalno postavljamo pitanje zašto smo ovde, možda bi trebalo da uživamo u jednostavnijoj istini: mi smo ovde.

Debitantsko ostvarenje australijske novinarke Miki Bramer Obećaj mi da ćeš voleti, autentična pripovest o prevazilaženju strahova, pronalaženju izlaza iz usamljenosti i slavljenju života koji nam je dat, nezaboravna je priča o ženi velikog srca, dirljiv roman koji će vas utešiti poput zagrljaja drage osobe.

Okrenućete poslednju stranicu sa novim žarom – i živeti bez gorčine i kajanja.

Kada upoznate Klover Bruks, njen nesigurni pohod u svet živih će vas navesti da se setite vašeg prvog poljupca i otiska jedne posebne ruke u vašem srcu.

Kada je imala pet godina, Klover je bila svedok smrti vaspitačice u vrtiću, a onda, kada je imala šest, njeni roditelji su poginuli u nesreći dok su bili na odmoru u Kini. Deda po majci ju je odgajao s ljubavlju. Sada Klover ima 36 godina, i dalje živi u stanu svog dede, ali bez njega duže od decenije.

Okružena knjigama i voljenim ritualima, Klover Bruks svoj život posvećuje ljudima na njihovom poslednjem duhovnom putovanju, pomažući im da prihvate neizbežno i pomire se sa sobom, bez obzira na greške koje su možda počinili tokom života, jer niko ne treba da napusti ovaj svet sam i bez utehe.

Zbog toga Klover zaboravlja – ili se ne usuđuje – da živi svoj život. Provodi usamljene večeri gledajući romantične filmove, ne dozvoljavajući nikome da joj priđe, jer previše je rizično: ako nekoga voliš, neminovno je da ćeš ga jednog dana izgubiti.

Međutim, zahvaljujući simpatičnoj starici koja joj pripoveda priču o svojoj velikoj ljubavi, Kloverin svet okreće se naglavačke. Konačno će morati da se zagleda u dubinu sopstvene duše i sazna šta zaista želi: da li će imati hrabrosti da prvi put u životu veruje nekome, i da voli?

Tuga je kao prašina. Pred naletom gustog oblaka potpuno smo dezorijentisani, ali kada počne da se sleže, polako pronalazimo put napred. Prašina se taloži u pukotinama i nikada potpuno ne nestaje – kako godine prolaze, nalazimo je na neočekivanim mestima u neočekivanim trenucima.

„Posle čitanja ovog romana, zapitaćete se šta zaista znači živeti.“ – Sara Hejvud, bestseler autorka Njujork tajmsa

„Uzbudljiv roman o neočekivanom prijateljstvu, decenijama staroj ljubavnoj priči i pronalaženju hrabrosti da ŽIVIMO.“ – Lusi Dajmond, bestseler autorka Njujork tajmsa

Roman Obećaj mi da ćeš voleti potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Teme

Vesti u slikama

Šta drugi čitaju