BETA

Parlić (Narodna stranka): Aleksić dobio podršku i poverenje, pa sve zaboravio i krenuo po medijima

Parlić (Narodna stranka): Aleksić dobio podršku i poverenje, pa sve zaboravio i krenuo po medijima


Politika
| 10.08.2023

|
access_time
14:35

Foto: Beta/Narodna stranka

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić izjavila je danas da je bivši potpredsednik te stranke Miroslav Aleksić dobio svu podršku, poverenje, resurse i ovlašćenja u stranci, ali da je sve to zaboravio, proglasio se “žrtvom autokrate i krenuo po medijima”.

“Dobiješ svu podršku, poverenje, resurse i ovlašćenja. Podršku zaboraviš, poverenje izneveriš, resurse zloupotrebiš. Ovlašćenja takođe. Sve razoriš. Proglasiš se žrtvom autokrate i kreneš po medijima. Fino, uglađeno, umereno, demokratski i prijateljski… Prijatelj godine”, napisala je Parlić na društvenoj mreži “X” (nekadašnji Tviter).

Aleksić, koji je najavio formiranje Narodnog pokreta Srbije, izjavio je ranije danas da je Narodnu stranku napustio zbog suštinskih neslaganja oko koncepta i vizije stranke, kao i zbog toga što “Narodna stranka nije stasala u veliku i ozbiljnu demokratsku organizaciju u kojoj bi rukovodstvo bilo smenjivo”.

“Samo promene mogu doneti rezultat. Samim tim što nije postojala mogućnost promene rukovodstva, moja bivša organizacija više je ličila na autokratsku organizaciju u kojoj se ne poštuju demokratski principi i uvažavanje mišljenja članova po dubini koji su zapravo motor organizacije. Došli smo u situaciju da oni odbori koji imaju drugačije mišljenje budu smenjivani”, rekao je Aleksić.

On je naglasio da Narodna stranka nije “neprijatelj” novog Narodnog pokreta Srbije i da će saradnja biti moguća i dalje.

Teme