BETA

POKS: Vlast se boji rasprave u Skupštini o Kosovu i Metohiji

POKS: Vlast se boji rasprave u Skupštini o Kosovu i Metohiji


Politika
| Izvor: Beta
| 03.10.2023

|
access_time
12:15

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) ocenio je danas da je odbijanje vlasti da zakaže hitnu sednicu Skupštine Srbije na zahtev “državotvorne opozicije” na temu situacije na Кosovu i Metohiji, potvrda da se vladajuća koalicija plaši ove teme.

“Neshvatljivo je da čitav svet raspravlja o situaciji na Кosovu i Metohiji, osim institucije koja je jedina vlasna da tu temu otvori i o njoj razgovora, a to je Skupština Srbije. Vlast se očigledno plaši rasprave o tome, jer nema šta da kaže građanima, a naročito Srbima sa Кosova i Metohije”, izjavio je predsednik POКS i potpredsednik Skupštine Srbije Vojislav Mihailović.

Dodao je da vlast u Srbiju ne može da ponudi bilo kakvo rešenje za stanje na Kosovu i Metohiji “osim stalnog povlačenja i popuštanja Zapadu”.

“Iako je predsednik Skupštine Srbije (Vladimir Orlić), na zahtev državotvorne opozicije, koju čine Novi DSS, POКS, Zavetnici i Dveri, najavio sednicu posvećenu francusko-nemačkom sporazumu još pre šest meseci, pokazao je ovih dana koliko vredi njegova reč”, istakao je Mihailović.

Teme