BETA

Ponoš: Deklaracija sa DS i Zajedno inkluzivna platforma, ali ne ‘krov’ za one koji su protiv EU

Ponoš: Deklaracija sa DS i Zajedno inkluzivna platforma, ali ne ‘krov’ za one koji su protiv EU


Politika
| 31.08.2023

|
access_time
14:50

Predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da je ideja deklaracije koju su potpisale njegova stranka, Demokratska stranka, Rumunska partija i stranka Zajedno da bude inkluzivna platforma koja je otvorena i za druge opozicione stranke.

Ponoš je za televiziju N1 kazao da to grupisanje nije “krov” pod kojim bi mogli da stanu oni koji se protive članstvu EU, a na pitanje da li bi u tom savezu mogla da se nađe i Narodna stranka, kazao je da se oni nikada nisu eksplicitno izjasnili protiv EU, “ali da je to stvar njihove volje”.

“Ovde se ne radi samo o vrednosnim stavovima, ali način funkcionisanja uz puno međusobno uvažavanje preduslov je da radimo zajedno”, rekao je Ponoš.

Naveo je da je u pitanju Deklaracija o zajedničkom delovanju i rezultat je zajedničke uspešne saradnj proteklih nekoliko meseci, a ne koalicija.

Govoreći o izborima, Ponoš je kazao da bi bilo dobro da opozicija bude spremna da se grupiše tako da ostvari najbolji rezultat, a ne kao pojedinačne organizacije.

Prema njegovoj oceni, opozicija bi trebalo da se uzdrži od uzajamnog napadanja ako bi krenula u više kolona, kao i da “iskrice moraju da postoje, ali ne da bude brutalno”.

“Bitno je da ima mere i da ne bude nečega što je rušenje mostova, to ne bi bilo zdravo”, rekao je Ponoš.

Teme