BETA

Predstavljen novi logo za Tviter, belo slovo X na crnoj pozadini

Predstavljen novi logo za Tviter, belo slovo X na crnoj pozadini


Tehnologija
| Izvor: Beta
| 24.07.2023

|
access_time
11:10

Sliku novog loga za Tviter, belo slovo X na crnoj pozadini, predstavila je danas generalna direktorka kompanije pošto je vlasnik kompanije Ilon Mask (Elon Musk) rekao da hoće da se otarasi loga sa plavom pticom.

U Tviter poruci jutros Linda Jakarino napisala je “X je tu, hajde to da uradimo”, prenela je britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si (BBC).

Mask je promenio sliku na svom profilu u novi logo i dodao X.com svojoj biografiji na Tviteru.

Mask je juče rekao da hoće da promeni logo Tvitera i napisao preko te društvene mreže “uskoro ćemo reći zbogom brendu Tviter, i postepeno svim pticama”.

Prema izveštajima Mask hoće da stvori “super aplikaciju” nazvanu “X”.

Jakarino je napisala na Tviter platformi da će promena brenda doneti uzbudljive nove mogućnosti.

“Tviter je napravio veliki utisak i promenio način na koji komuniciramo. Sada će X ići dalje, i transformisati globalni gradski trg”, napisala je ona.

Mask, koji je prošle godine kupio Tviter za 44 milijarde dolara, već je u aprilu promenio ime kompanije u “X Corp” i redovno pominje projekat da društvenu mrežu pretvori u mrežu sa višestrukim servisima i finansijskim uslugama, kao što je “WeChat” u Kini.

Ta promena imena dolazi u vreme finansijskih problema u Tviteru. Mask je otpustio veliki broj zaposlenih, jer su opali prihodi od oglašavanja.

Tviter se suočava sa konkurentskim aplikacijama, kao što je nova aplikacija Threads kompanije Meta.

Teme