BETA

Radikali položili vence na bistu četničkog potpukovnika Veselina Misite u Loznici

Radikali položili vence na bistu četničkog potpukovnika Veselina Misite u Loznici


Politika
| 31.08.2023

|
access_time
12:40

Delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) danas je položila venac na bistu četničkog potpukovnika Veselina Misite ispred prostorija te stranke u Loznici.

“Hrabri i odvažni četnički potpukovnik Veselin Misita predvodio je grupu od 1.200 jadarskih ustanika koji su poslednjeg dana avgusta 1941. godine oslobodili Loznicu i Loznica je postala prvi grad u porobljenoj Evropi koji je oslobođen nemačke okupacije. Komunistički zlikovci su ubrzo nakon oslobođenja Loznice s leđa mučki ubili potpukovnika Misitu”, navodi se u saopštenju SRS.

Decenijama kasnije, kako su dodali, “naslednici komunističkih zlikovaca su plasirali lažne podatke i dosta uspešno sakrivali činjenicu da je Loznicu oslobodio oficir kraljevske vojske i njegovi saborci”.

“Zato su srpski radikali sačuvali sećanje na podvig potpukovnika Misite i podigli mu spomenik ispred prostorija Srpske radikalne stranke u Loznici. Već više od tri decenije rukovodstvo stranke sa lozničkim radikalima na dan oslobođenja Loznice polaže venac na spomenik Veselinu Misiti, ponosni na činjenicu da je reč o pretku predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja”, dodaje se u saopštenju.

Vence su položili potpredsednik SRS Miljan Damjanović, predsednik Lozničkog okružnog odbora SRS Sreto Perić i drugi članovi i simpatizeri te stranke iz Loznice.

Teme