BETA

Ruski bend The Omy: Nova pesma “Hvala” omaž Srbiji

Ruski bend The Omy: Nova pesma “Hvala” omaž Srbiji


Muzika
| 30.08.2023

|
access_time
09:35

Veliki broj alternativnih ruskih bendova preselio se u Srbiju od kada je počeo sukob u Ukrajini, a jedan od njih je i moskovski The Omy, koji je nedavno svirao na otvorenom u centru Beograda.

Na nastupu ispred Doma omladine Beograda, nedaleko od centralne gradske raskrsnice, ovaj četvoročlani multižanrovski bend okupio je nekoliko stotina ljudi u publici, koji su tokom celog koncerta igrali i skakali, privlačeći znatiželjne poglede slučajnih prolaznika.

Članovi benda su u izjavi za CMG svoju muziku i nastupe opisali su kao miks više stilova, ili jednom rečju – rolerkoster.

“Kao rolerkoster, svaki put… Veoma haotično, veoma uznemirujuće i agresivno. Ponekad je to intrigantna i emotivna muzika”, rekao je frontmen benda The Omy, Igor Volkov.

Bend, koji pored pevača Volkova, čine i basista Danijel Izmajlov, bubnjar Ilja Kručinin i saksofonista Sergej Hramcevič, navodi da su u Srbiji već sedam meseci i da su održali veliki broj koncerata.

“Oduševljeni smo Srbijom, volimo Srbiju, srpske autobuse, zgrade, ljude… Sviđa nam se ovde. Tu smo već sedam meseci i ovo je naš dom sada. Momci (članovi benda) su čak usvojili i psa, možete li da zamislite”, rekao je Volkov, ističući da mu se posebno sviđa  – srpska pica.

Bend je na koncertu odsvirao i novu pesmu koja nosi ime na srpskom jeziku – “Hvala”, za koju navode da na neki način predstavlja omaž Srbiji i da nosi poruku da svemu treba reći hvala.

Upitani šta su naredni koraci za bend i koliko planiraju da ostanu u Srbiji, Volkov, Izmajlov, Kručinin i Hramcevič su kazali da je to teško pitanje za svakog Rusa danas.

“Zaista nam je teško da planiramo više od dva dana u napred… Možda (ostanemo u Srbiji) godinu dana, možda dve godine, zaista ne znamo”, rekli su Volkov i Kručinin.

Prilog Kineske Medijske Grupe (CMG)

Teme