BETA

Sandić (Novi DSS): Ministarki poljoprivrede za sve krivi građani

Sandić (Novi DSS): Ministarki poljoprivrede za sve krivi građani


Politika
| 16.08.2023

|
access_time
12:45

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Zoran Sandić izjavio je danas da je neozbiljno da ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković svu odgovornost za širenje afričke kuge svinja prebaci na građane, a da istovremeno ne vidi greške i propuste koje godinama unazad čini ministarstvo koje vodi.

“Prema rečima ministarke, situacija nije alarmantna jer je zaraženo, kako ona kaže, tek oko jedan procenat svinja u Srbiji. Međutim, ministarka istovremeno prećutkuje činjenicu da je proizvodnja svinjskog mesa konstantno u padu pa je tako ove godine u Srbiji već 200.000 svinja manje u odnosu na 2022. godinu i pre pojave afričke kuge”, izjavio je Sandić.

Dodao je da ministarka jedini spas vidi i traži u vojsci, policiji i tužilaštvu, samo optužujući građane za situaciju u kojoj se nalazimo, navedeno je u saopštenju.

Kako je istakao Sandić, ne priča se o uzroku problema i rešenjima, već samo o posledicama.

“Reakcija države i ministarstva poljoprivrede je bila neblagovremena u smislu preventive zaraze i širenja ove bolesti koja preti da uništi veliki broj farmi, i svakako klimavo svinjogojstvo u Srbiji”, dodao je potpredsednik Nove DSS.

Teme