BETA

Šapić: Za mene bi glasali, a ne za Đilasa, glasači Dveri, Zavetnika, DSS, POKS

Šapić: Za mene bi glasali, a ne za Đilasa, glasači Dveri, Zavetnika, DSS, POKS


Politika
| 31.08.2023

|
access_time
11:35

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je danas predsedniku Stranke Slobode i pravde (SSP) Draganu Đilasu da je trebalo da traži direktne izbore za gradonačelnika, kada je razgovarao sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i upitao ga “o kakvoj pobedi priča” kada je lista “Uledinjeni” dobila daleko manje glasova nego vladajuća stranka, na izborima u Beogadu.

“Nek izađe čovek lepo sa svojim imenom i prezimenom, stavi sebe na čelo liste, nek traži direktne izbore. Ko ne dobije u prvom krugu, kao što vidite niko nije imao preko 50 odsto kao što je imao predsednik i odmah je izabran, idemo u drugi pa ćemo da vidimo u tom drugom krugu ko ima većinu”, rekao je Šapić za TV Pink.

On je rekao da bi baš voleo da vidi za koga bi glasali glasači Dveri, POKS-a, DSS, Zavetnika pa i radikala kad bi morali da biraju između njega i Đilasa.

“Da li bi pre glasali za tu neolibarnu politiku koja je za priznavanje zločina u Srebrenici da se automatski etiketira srpski narod kao zločinački, priznavanje Kosova, pa to je danas zvanična politika tih neoliberala koje reprezentuju u gradskom parlamentu Ne davimo Beograd, PSG, Stranka slobode i pravde”, rekao je Šapić.

“Daj da vidimo za kaga bi glasali. Vi imate prvi izbor i drugi izbor. U prvom izboru izađe, ovo što su glasovi koje smo dobili, a ako nema većine, ide drugi izbor. Kako ide drugi izbor, tako što njihovi predstavnici sklapaju koalicije u skladu sa nekom njihovom politikom. Baš bih voleo da vidim da li je politika DSS, Zavetnika, Dveri, POKS-a, da li im je bliži Đilas ili ja”, rekao je Šapić.

Dodao je da, “kada bih morao da biram ja bih pre birao njih nego PSG, Ne davimo Beograd…ja bih njih birao, ako bih morao da imam drugi izbor, kad ne bih mogao za sebe da glasam nego ze nekog drugog”.

“Hajde da više rešimo tu dilemu, s kim će on da se sabira, o kojoj politici on priča, o kojoj pobedi on priča. Evo idi kod Vučića, traži mu direktne izbore”, rekao je Šapić.

Šapić je naveo da se Đilas “nudi da bude gradska i republička vlast, ali dok sam ja u gradu Beogradu, on neće biti ništa, dok se ja budem ovoliko pitao neće biti ništa, kad ja ne budem bio, ne znam šta će dalje da bude”.

“Znamo se mi dobro, nemoj da se sakrivaš iza svojih čauša. I to što misli da može da udara u nekog kao da je džak, ali i džak kad se zaljulja može da vrati neki udarac. Nikad nisam nikog prvi napao. Evo izađi lepo na izbore sa svojim imenom i prezimenom pa da vidimo ko će kome da da glasove, možemo da pravimo i direktne izbore, ja sam za takve”, rekao je Šapić.

 On je izjavio da se, dok je on na čelu grada, neće odustati od manifestacije Dani porodice, uz ocenu da ona ne diskriminiše nikoga.

“Način na koji sam napadnut (kada je održana manifestacija ove godine), gde je pokušano da se plasira kako je to diskriminacija nekoga, ne znam ko je diskriminisan ako su pozvani svi Beograđani i građani Srbije da sa svojim porodicama na jedan lep način provedu vikend. Sledeće godine planiramo da to bude ceo mesec maj”, rekao je Šapić za televiziju Pink.

Dodao je da će Beograd uvek imati socijalne mere naročito za decu, najstarije, kao i da će braniti “simbol i kult porodice”, ponavljajući da Dani porodice ne diskriminišu nikoga, niti da je on nekada nekoga diskriminisao.

“Ali da me bude sramota da kažem ono što je prirodno potpuno, da deca treba da imaju mamu i tatu, da se dete rađa kada se spoje muškarac i žena… Da me bude sramota da vaspitavam dete kad se rodi da li je dečak ili devojčica, a ne da odlučuje tokom života da li je ‘on’, ‘ona’ ili ‘ono’… Dženderi, menderi, ja ne znam ni šta to znači. Ne šalim se, stvarno ne znam šta to znači”, kazao je gradonačelnik.

Ocenio je da to nanosi štetu i ljudima homoseksualne i biseksualne orijentacije.

Teme