BETA

Sindikat kritikuje odluku Vlade o nastavku zabrane zapošljavanja u javnom sektoru

Sindikat kritikuje odluku Vlade o nastavku zabrane zapošljavanja u javnom sektoru

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” osudili su danas odluku Vlade da produži ograničenje zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2026. godine i ocenili da je to “nastavak agonije i ucena” za sve radnike koji godinama rade na osnovu privremenih i povremenih ugovora.

“Mislimo na hiljade zaposlenih u javnim preduzećima i državnim ustanovama koji se ucenjuju životnom egzistencijom i neizvesnošću”, naveo je u saopštenju predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

On je ocenio da aktuelna vlast koristi tu politiku kako bi nastavila veštačku podršku svojoj vlasti, prisiljavajući radnike na mitinge i prikupljanje glasova.

Veselinović je rekao da nije iznenađen da ograničenje zapošljavanja ne važi za izabrana i postavljena lica u državnim organima i direktore javnih preduzeća i javnih agencija.

“Neshvatljivo je da radnici u zdravstvu i školstvu, kao i u javno-komunalnim preduzećima na teškim poslovima za kojima postoji stalna potreba, ne dobijaju stalni radni odnos. Istovremeno, na platnim spiskovima imamo ljude koji uopšte ne dolaze na posao, a sindikat dobija prijave o takvim slučajevima”, rekao je Veselinović.