BETA

Srećka prodata na Floridi donela džekpot od 1,58 milijardi dolara, treći u istoriji SAD

Srećka prodata na Floridi donela džekpot od 1,58 milijardi dolara, treći u istoriji SAD


Zabava
| Izvor: Beta-AP
| 09.08.2023

|
access_time
23:35

Srećka lutrije “Mega milions” (Mega Millions), prodata na Floridi je vlasniku donela džekpot od 1,58 milijardi dolara posle nedelja iščekivanja ko će dobiti toliku glavnu nagradu.

“Publiks” – prodavnica prehrambenih proizvoda u malom mestu Neptun Bič prodala je pobedničku srećku, kaže Lutrija Floride. Dobitni brojevi izvučeni u utorak uveče bili su 13, 19, 20, 32, 33 i dopunski 14.

Džejms F. Dejvis, sekretar Lutrije Floride, rekao je u sredu da zvaničnici još ne znaju ko je kupio dobitni listić u Neptun Biču koji ima 7.000 stanovnika i nedaleko je od Džeksonvila, na Atlantskoj obali Floride.

Ta osoba ima 180 dana da donese tiket zvaničnicima lutrije u Talahasiju kako bi primila dobitak.

Pre ove velike pobede, bilo je 31 uzastopno izvlačenje od poslednjeg džekpota 18. aprila. To je omogućilo da nagrada stalno raste i postane treća po veličini u istoriji SAD.

Dobitnici Mega Millions džekpota su tako retki zahvaljujući šansama za dobitak koje su jedan prema 302,6 miliona.

Isplata 1,58 milijardi dolara bi pripala pobedniku ako se odluče za anuitet koji se deli na 30 godina. Ali ljudi obično preferiraju opciju da uzmu koliko odmah mogu, a to je za džekpot od utorka 783,3 miliona dolara.

Novac od nagrade podleže federalnim porezima, a oporezuju ih i mnoge savezne države SAD.

Zakon Floride dozvoljava dobitnicima lutrijskih nagrada većih od 250.000 dolara da ostanu anonimni 90 dana, ali tamo ne postoji državni porez na dobitak.

Mega Millions se igra u 45 država, u Vašingtonu, D.C, i na Američkim Devičanskim ostrvima.

Teme