BETA

SSP: Još jedan Vučićev igrokaz s ministarkom Grujičić u epizodnoj ulozi

SSP: Još jedan Vučićev igrokaz s ministarkom Grujičić u epizodnoj ulozi

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da se po ko zna koji put u Srbiji pokazalo da postoji samo jedna instituticija, predsednik države, koji je obavestio javnost da će se bolovanje bez izlaska na komisiju skratiti sa 60 na 30 dana.

“Prethodno je po zadatku ministarka zdravlja Danica Grujičić najavljivala i pripremala javno mnjenje na skraćivanje bez komisije na 15 dana”, rekao je član Resornog odbora za zdravstvo SSP Danijel Raspopović.

On je dodao da je, po ustaljenom šablonu, ministarka zdravlja Danica Grujičić pristala na sporednu, epizodnu ulogu da šokira stručnu javnost i građane najavom da će se bolovanje skratiti na maksimalnih 15 dana i pri tom, optužila svoje kolege, izabrane lekare da masovno otvaraju i zaključuju lažna bolovanja.

“Onda se u javnosti pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je, sedeći pored ustavom nadležne premijerke koja je ćutala, velikodušno saopštio da su navodno prihvaćene kritike javnosti i praktično priznao da je predlog ministarke zdravlja loš, a da će se bolovanja zbog zloupotreba, ipak, skratiti, ali na maksimalnih 30 dana bez izlaska na komisiju”, istkao je Raspopović.

On je zaključio da sada treba očekivati da se lekarka i ministarka Grujičić javno pospe pepelom i prizna da se ne razume u zdravstveni sistem i još i zahvali Vučiću što je pored svog posla, radio i njen posao.